Welzijn

Educatie

Conservatie

Kennisdeling

Stichting our EARTH
Door Barbra Middelkoop, 30 december 2019

De organisatie our EARTH is tot stand gekomen toen de betrokken leden op 4 september tijdens een vergadering gezamenlijk de wens uitspraken om iets concreets en constructiefs te doen om de dierhouderij in Nederland en Europa te ondersteunen. Een van de punten die we allemaal belangrijk vonden was het stimuleren en faciliteren van communicatie tussen verschillende betrokken partijen rondom het houden van dieren.

Sinds die vergadering zijn we o.a. gestart met de facebookgroep, de informerende nieuwsbrieven, het actief in overleg treden en blijven met allerlei relevante organisaties en uiteraard de organisatie van ons kickoff-event: EARTH congres 2020 dat op 7 februari aanstaande zal plaatsvinden!

Omdat het voor een organisatie die dergelijke projecten aanpakt belangrijk is om een organisatiestructuur en rechtsvorm te hebben die daar zo goed mogelijk bij aansluit hebben wij ons al die tijd tevens secuur ingezet om deze duidelijk te krijgen. Hierover hebben wij onder andere overleggen gepleegd met betrokken organisaties waar wij graag mee zouden willen samenwerken. Al snel werd consensus bereikt over het feit dat een stichting de rechtsvorm is die het beste bij onze organisatie past. Op 24 december 2020 is daarom Stichting our EARTH middels notariƫle akte opgericht, met daaronder een tijdelijke organisatiestructuur, welke de komende tijd nader gefinetuned zal gaan worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief