Welzijn

Educatie

Conservatie

Kennisdeling

Leeuwenmest als biologisch afschrikmiddel
Door Constance Hendriks, 4 augustus 2020

Wanneer je last hebt van marters onder je dakpannen, wilde ratten in of om je woning, of de kat van de buren die ongewenst je zorgvuldig aangelegde perkje begonia’s voorziet van ‘extra bemesting’ is het soms lastig om daar op een diervriendelijke manier paal en perk aan te stellen. Circus Krone biedt echter een effectieve, zij het grappige oplossing: leeuwenmest!

De geur van de uitwerpselen van deze grote roofdieren is voldoende om katten, marters en ratten af te schrikken en elders hun ‘kattenkwaad’ uit te halen. Voor het mooi zijn de drollen verpakt in een idyllisch jampotje – inclusief fleurig geblokt dekseltje. De potjes biologisch afschrikmiddel, “Löwenkot” genoemd, zijn hier te bestellen en kunnen per post worden bezorgd. De opbrengst ervan gaat naar het Lacey Fund, een non-profit organisatie die zich inzet voor de optimalisering van houderijomstandigheden van dieren in menselijke zorg.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief