Welzijn

Educatie

Conservatie

Kennisdeling

EARTH zoekt sponsoren voor EARTH congres 2020!

Een ietwat brutale binnenkomer misschien, maar toch leest u het goed.

IHet congres heeft een dagvullend programma met sprekers, zoals onder andere Sasha Gaus, Hoogleraar dierwelzijn Prof. dr. ir. Bas Rodenburg en Hoogleraar diergedrag Prof. dr. Saskia Arndt. Onder de genodigden bevinden zich ruim 40 leden vanuit het Europees- en Nederlands parlement. (een genodigdenlijst is op te vragen via info@our-EARTH.eu)

Aan het einde van de dag zal worden afgesloten met een netwerkborrel waar er voor alle sprekers en genodigden de gelegenheid is om met elkaar in gesprek te gaan. Om dit evenement definitief doorgang te kunnen geven zijn wij op zoek naar samenwerkingspartners die de waarde van dit evenement inzien en ons daarom willen sponsoren. Als dank voor uw sponsoring bieden wij verscheidene sponsorpakketten aan, met daarin onder andere toegangsticket(s) om zelf bij dit evenement aanwezig te kunnen zijn en deel te kunnen nemen aan de netwerkborrel. Onderstaand vindt u een overzicht van de beschikbare sponsorpakketten. Weergegeven pakketprijzen zijn excl. BTW.

Dagprogramma

De deuren zullen openen om 09:00 uur, waarna we om 09:30 uur de dag zullen starten met een welkomstwoord van Sasha Gaus.

hoogleraar dierwelzijn Dr. Ir. Bas Rodenburg van de Universiteit Utrecht doet onderzoek naar het verbeteren van de methodes om het welzijn van dieren te meten. Rodenburg wil zich vooral richten op gedragsindicatoren en methodes waarbij dieren zelf ‘gevraagd’ worden hoe zij hun leefomgeving beleven.

Onze eigen Sebastiaan Scheffer en Erna Philippi zijn specialisten op het gebied van huidige geldende wetgeving omtrent het houden van dieren. Als geen ander kunnen zij uitleggen waar op dit moment de schoen wringt.

Marco Westerhof is zeer nauw betrokken bij de vele organisaties die zich in Nederland bezig houden met de opleiding van de nieuwe generatie dierhouders.

Van 12:15 – 13:00 Wordt voor u een lunch verzorgd

Hoogleraar diergedrag Dr. Saskia Arndt van de Universiteit Utrecht wil door middel van haar onderzoek meer inzicht krijgen in de belevingswereld van dieren. “Omdat we gedrag kunnen waarnemen is gedrag het belangrijkste kenmerk van het aanpassingsvermogen, de cognitieve vaardigheden en de emotionele toestand van een dier. Het welzijn van een dier komt voor een belangrijk deel in gedrag tot uitdrukking.”

Voorafgaand aan de paneldiscussie waarmee de dag wordt afgesloten vertelt onze eigen Rogier over het belang van de ontwikkeling van een roadmap die goed aansluit op de behoeften uit het veld.

Middels deelname aan de paneldiscussie kunt u zelf bijdragen aan de inhoud van de roadmap

Voor de deelnemers met toegang tot de netwerkborrel sluiten we de dag af, in gesprek met elkaar, onder het genot van een drankje

Sponsorpakketten