Welzijn

Educatie

Conservatie

Kennisdeling

Onze strategieavonden, en het vervolg daarop
Door Rogier van Rossem, 1 december 2019

Inmiddels is het een week geleden dat de strategieavonden plaatsvonden, en vanuit EARTH kunnen we wel zeggen dat dit een succes was! Er was veel belangstelling voor een eerste kennismaking met ons als organisatie, en de zalen zaten dan ook flink vol. De twee strategieavonden in Tilburg en Utrecht trokken uiteindelijk 82 mensen afkomstig van 59 verschillende partijen.

Het hoofddoel van EARTH als organisatie is verbinden. We willen ervoor zorgen dat men op een laagdrempelige, transparante manier in samenwerking met elkaar in overleg kan met overheidsinstanties, politiek en elkaar. In alle gesprekken die we voeren merken we dat in de afgelopen jaren de nadruk erg veel heeft gelegen op de (menings-)verschillen. Om inzichtelijk te maken dat de verschillen echt niet zo groot zijn als men soms denkt, hebben we alle personen die zich met hun mailadres hadden ingeschreven voor de strategieavonden een formulier gestuurd met een 20-tal stellingen, waarop men per stelling middels meerkeuze en een aanvullende tekst kon reageren. Van een aantal heb ik bericht ontvangen dat ze de stellingen binnen hun organisatie/ vereniging bespreken alvorens de stellingen te beantwoorden. We hebben tot nu toe 20 beantwoorde formulieren ontvangen.

We zullen de resultaten van deze enquĂȘte zo spoedig mogelijk delen, maar omdat we iedereen die het formulier ontvangen heeft de ruimte willen geven nog te reageren, en we bovendien wegens onvolledigheid geen vertekend beeld willen schetsen, wachten we nog even tot we meer antwoorden hebben ontvangen. Heeft u dit formulier ontvangen maar nog niet ingevuld? Wacht daar dan niet te lang mee! We zouden binnen nu en een week of twee erg graag de balans gaan opmaken, en de resultaten met jullie allemaal delen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief