Welzijn

Educatie

Conservatie

Kennisdeling

Social media & Community specialist

Ben jij een echte speurneus, weet jij precies waar je moet zijn om de nieuwste weetjes op te sporen, en draai jij je hand er niet voor om, om die informatie wijd verspreid te krijgen? Dan zoeken wij jou! Stichting our EARTH is op zoek naar meer helden. Ons team gaat flink groeien, en daarom zijn wij hard op zoek naar mensen die hun kennis en kunde willen inzetten om samen met ons te werken aan het behoud van de dierhouderij.

Wie zijn wij?
Stichting our EARTH is een organisatie zonder winstoogmerk. Ons team bestaat volledig uit toegewijde vrijwilligers die hun expertise inzetten om er met elkaar voor te zorgen dat de dierhouderij als hobby en beroep behouden blijft voor toekomstige generaties. Om dat te bereiken voeren wij bijvoorbeeld gesprekken met overheden in Den Haag en Brussel, maar ook met de sector zelf tijdens onze infoavonden en op onze congressen.

Wat ga je doen?
Als Social Media & Community Specialist ben jij verantwoordelijk voor zowel het zoeken naar onderwerpen als het schrijven van content voor al onze social media kanalen. Hier beheer jij de conversaties met onze online community. Je werkt hierbij nauw samen met je collega’s binnen de stichting, maar ook rechtstreeks met dierhouders, verenigingen, organisaties en ondernemers in de sector om een maximaal bereik te creëren. Jij bent dus de bepalende factor voor onze zichtbaarheid op alle denkbare kanalen! Het grootste deel van je tijd zul jij je daarom focussen op het posten van berichten op social media. Wanneer je niet aan het schrijven bent, speur je alle beschikbare kanalen af naar nieuws, en zet je dat klaar zodat je daar zelf een bericht over kunt schrijven, of zodat één van je collega’s dat kan! Wij kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, en vinden het dus belangrijk dat de berichten relevant, correct en duidelijk zijn. Het team steunt elkaar daar onderling continue in.

Wie ben jij?
Om succesvol te zijn in deze functie ben jij:

 • Sociaal en je hebt een sterke affiniteit met de dierhouderij in al zijn facetten, van pijlgifkikker tot trekpaard en van particulier tot dierentuin.
 • Je vindt de kernwaarden van onze stichting belangrijk (welzijn, educatie, conservatie en kennisdeling)
 • Je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar
 • In staat om op social media een netwerk uit te breiden en te benutten.
 • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift.
 • Je bent een creatieve schrijver, die weet hoe je met tekst de aandacht van de lezer pakt, of je bent bereid dit te leren
 • Je hebt kennis van Facebook, instagram en linkedin, begrip van hun algoritmes/ SEO is een pré
 • Je bent thuis in het surfen op het web en weet precies waar je moet zoeken voor de laatste nieuwtjes
 • Kennis van wordpress is een pré
 • Je bent flexibel en verantwoordelijk, zelfstandig thuiswerken is voor jou geen probleem
 • Je beschikt over een computer en een internetverbinding.

Wat krijg je ervoor terug?
Dit betreft een functie op vrijwillige basis, maar dat betekent niet dat je helemaal voor niets hoeft te werken. Allereerst krijg je natuurlijk eeuwige roem, en een tof team om mee samen te werken! Daarnaast wordt je betrokken bij alle interessante ontwikkelingen die wij met ons kleine, maar sterke team voor elkaar krijgen, en mag je mee naar onze evenementen! De contacten binnen ons team zijn erg inspirerend, en na onze congessen gaat iedereen altijd stuiterend van enthousiasme weer naar huis!

Tot slot
Spreek dit je aan en denk je dat jij de persoon bent die we zoeken? Stuur dan een sollicitatiebrief voorzien van CV naar b.middelkoop@our-earth.eu , o.v.v. ‘Sollicitatie Social media & Community specialist’.

Ben jij NIET de persoon die we hier beschrijven, maar denk je dat je ons WEL iets te bieden hebt? Schroom dan niet, en stuur een open sollicitatie voorzien van CV naar b.middelkoop@our-earth.eu , o.v.v. ‘Open sollicitatie’.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief