Rachel Dijkhorst-Noij

“Rachel is onder andere bestuurlijk actief in twee hondenrasverenigingen en zet zich in voor organen binnen de georganiseerde kynologie zoals het Rasgroep Overleg en de Werkgroep Fokkerij en Gezondheid waar ze graag de inhoudelijke discussie aangaat en het adresseren van pijnpunt niet schuwt.”

Rachel is werkzaam als senior inspecteur bij de Rijksoverheid, waar zij haar team van juridische adviezen voorziet en zich bezig houdt met governance gerelateerde zaken waaronder de zogenaamde geschiktheid en betrouwbaarheid toetsen van bestuurders en leden van raden van commissarissen. In het verleden hield ze zich vooral bezig met bezwaar- en beroep zaken bij een ander onderdeel van de Rijksoverheid.

Als kind groeide ze op met honden, nu deelt zij haar leven met haar gezin, haar honden, katten, kippen, schildpadden, geiten en ponies. Was Rachel in het verleden zelf helemaal verslingerd aan paarden, nu deelt ze die hobby met haar dochter. De zorg voor de dieren staat dan ook centraal in haar gezin.

Daarnaast belandt ze op de meest bijzondere plekken wanneer zij als kynologisch keurmeester ambteert. Van Australië tot de Oekraïne en van het topje van Finland tot aan de Verenigde Staten, ze vindt het een verrijking de uiteenlopende cultuuraspecten in de dierhouderij te mogen bewonderen als liefhebber van dieren.

Verder is Rachel bestuurlijk actief in twee rasverenigingen en zet ze zich in voor organen binnen de georganiseerde kynologie zoals het Rasgroep Overleg en de Werkgroep Fokkerij en Gezondheid waar ze graag de inhoudelijke discussie aangaat en het adresseren van pijnpunt niet schuwt.

Ze onderhoudt ook contacten met de kattenwereld hetgeen voortkomt uit haar liefde voor de Britse Korthaar.
Met de oprichting van EARTH, hoopt Rachel haar kennis pro actief aan te kunnen wenden, iets dat niet altijd lukt in de bekende organen waar logheid door de vele overlegstructuren maar ook door het gebrek aan kennis bij de deelnemers “key” is geworden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief